Gratis training inkomstenbelasting voor zzp'ers

Gratis training inkomstenbelasting voor zzp’ers

Meld je hier aan voor de gratis training. Je kunt direct van start!

Naam E-mailadres

 

Het is een zorg van veel ondernemers: De inkomstenbelasting.
Want, als je dit jaar winst hebt gemaakt (en daar ga ik wel een beetje van uit!) en je bent ondernemer met een eenmanszaak, vof of maatschap, dan betaal je daar inkomstenbelasting over. De aangifte inkomstenbelasting over 2017 wordt door je boekhouder of accountant in de loop van 2018 voor je ingediend. Een paar weken later valt de ‘rekening’ van de fiscus op de deurmat. En eerlijk is eerlijk, het veroorzaakt stress als je geen idee hebt hoe hoog die rekening gaat worden. € 2.000? € 20.000? € 40.000? Meer? Hoeveel het ook is, als je er geen rekening mee hebt gehouden, veroorzaakt het stress!

Hoe kan het eigenlijk dat we geen idee hebben hoeveel we moeten betalen?
Ongeveer 30%‘ staat er op diverse zzp fora op internet. Maar dat slaat echt nergens op. Ik snap wel waar het getal vandaan komt; in Nederland betaal je over de eerste 20.000 inkomen 37% belasting. Daar komt het denk ik vandaan. Maar ‘ongeveer 30%’ is ongeveer net zo accuraat als zeggen dat een ‘mens’ gemiddeld kledingmaat M heeft. Er zijn veel mensen met die maat. Maar als jij toevallig een XS of XXXXL draagt, dan heb je echt helemaal niks aan een spijkerbroek maat M.

Zo ook met belastingen. Er zijn ondernemers die amper belasting betalen. Ondernemers die minder dan 20.000 euro winst maken per jaar, betalen alles bij elkaar (inkomstenbelasting en inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet) maar ongeveer 2% belasting (600 euro). Ondernemers die 100.000 euro winst maken, die betalen met gemak 35.000 euro belasting. Zo’n 35%.
Je ziet, het is te makkelijk om een ‘gemiddeld’ percentage te nemen. Wat dan wel? Allereerst is het belangrijk dat je snapt hoe dat nou kan, die grote verschillen. En hoe het nu werkt, met al die aftrekposten (zelfstandigenaftrek, MKB winstvrijstelling, algemene heffingskorting etc. etc).

Om je hierbij te helpen, heb ik een gratis mini-training voor je gemaakt!

In de GRATIS video-training leer je:

 • Hoe de inkomstenbelasting voor jou als zzp’er wordt berekend.
 • Waarom 30% opzij zetten in veel gevallen veel te veel is!
 • Welke aftrekposten en fiscale voordelen ervoor zorgen dat jij minder belasting betaalt dan iemand in loondienst.
 • Hoe je ZELF uitrekent hoeveel inkomstenbelasting jij over 2017 moet betalen.

Interessant?

Meld je hier aan voor de gratis training. Je kunt direct van start!

Naam E-mailadres

 

Heb je vragen?
Stel ze dan hieronder, dan reageer ik altijd.

Vond je dit artikel waardevol?
Dan vind ik het super als je het wilt delen via de onderstaande sharebuttons!

2 antwoorden
 1. Inge
  Inge zegt:

  Hoi Femke,
  dank je wel je duidelijke uitleg.
  Ik vroeg me af of er in je training ook aan de orde komt, hoe het werkt als je een partner hebt die in loondienst werkt. Dan doe je samen aangifte toch?
  Groetjes,
  Inge

  Beantwoorden
  • Femke Hogema
   Femke Hogema zegt:

   Hoi Inge,
   Goede vraag! Dat komt niet specifiek aan de orde. Maar het is niet zo moeilijk daar rekening mee te houden. Je kunt bijvoorbeeld de helft van de hypotheekrenteaftrek bij jezelf zetten en de helft bij de ander. In werkelijkheid is de optimale verdeling waarschijnlijk anders, maar het gaat hier niet om de euro nauwkeurig, maar om goed inzicht! Als je kinderen hebt, dan neem je de inkomensafhankelijke combinatieaftrek alleen mee als jij de minst verdienende bent.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.