Ik doe dit jaar een half miljoen omzet.

Ik doe dit jaar een half miljoen omzet. En het werd wel eens tijd dat ik dat met je deelde

Ik doe dit jaar ruim een half miljoen omzet.
En terwijl ik dit opschrijf, klopt mijn hart toch een stukje sneller.
Ga ik dit nu echt aan bijna 10.000 mensen mailen?

Gek eigenlijk, dat ik dat spannend vind. Want ik ben een groot voorstander van openheid in geld en financiën. Tegelijkertijd is het super onhollands om je financiën open en bloot op tafel te leggen – en ben ik ook gewoon een hollander…

Ik ben nog steeds in New York. En gisteren mailde ik je over mijn grote liefde voor de stad. Het land eigenlijk. Een van de dingen van Amerika waar ik zo dol op ben, is dat succes in de lucht hangt. Amerikanen zijn trots op wat ze bereiken en delen heel graag hun (financiële) successen.

In Nederland is het ‘not done’ om te vragen hoeveel iemand verdient. In Amerika is het salaris één van de eerste onderwerpen die op een feestje gedeeld wordt. (‘Hoe heet je? Ben je getrouwd? Hoeveel verdien je?’ In één adem door.) Amerikanen dragen hun succes met trots. In Nederland kun je maar beter gewoon doen, en je kop zeker niet boven het maaiveld uitsteken. Toen ik 12 was, ben ik weggepest uit de brugklas van mijn eerste middelbare school omdat ik de hoogste cijfers van de klas haalde. Toen ik 16 was studeerde ik een jaar aan Titusville Highschool in de USA. Ik stond daar op de ‘deans list’ een lijst die in het kantoor van de rector hing, met de namen van de 10 beste leerlingen uit de school. Ineens mocht ik trots zijn op mijn hoge cijfers. Ik werd niet gepest, allesbehalve, ik oogstte bewondering bij mijn klasgenoten. Ik leerde op mijn 16(toen nog onbewust) dat ik trots mag zijn op wat ik bereik en dat ik mijn successen mag laten zien. Succesvol zijn was niet langer gevaarlijk, het was iets om na te streven.

5 Jaar geleden, in 2014, was mijn omzet 81.917 euro. Niet slecht. Maar ik wilde meer. Meer mensen bereiken, meer impact hebben en dus meer omzet maken. In 2015 was mijn omzet 150% gestegen. Dat was geweldig. En daar was ik trots op. Totdat ik in de gaten kreeg wat er met mijn winst was gebeurd. Die was gedaald! Ik had in 2015 mínder winst gemaakt met méér omzet. Mijn bedrijf was aan het groeien; ik werkte voor het eerst met een team, ik had geïnvesteerd in de bouw van een online leeromgeving en ik had geïnvesteerd in businesscoaching. En het effect was dat ik de extra omzet plús een beetje meer daaraan had uitgegeven.

Ik had in 2015 alsnog voldoende winst gemaakt om mijn salaris van te betalen, dus ik was niet in paniek, maar ik ging me wel zorgen maken over de toekomst. Ik had namelijk geen idee of ik op de juiste weg was en of ik een winstgevend bedrijf aan het bouwen was, of een bodemloze put. Mijn winstval van 2015 was de directe aanleiding om begin 2016 mijn eerste eigen winstgevende plan te maken. Ik bracht in kaart wat ik wilde gaan doen, wat dat zou opbrengen en wat dat moest kosten. Ik wist dus van tevoren wat mijn winst zou zijn, als ik al mijn plannen daadwerkelijk zou uitvoeren. Mijn winstgevende plan gaf me onwaarschijnlijk veel inzichten, en het loste een groot probleem op: Ik lag ’s nachts niet meer te piekeren.

Nu zijn we 5 jaar verder. En maakte ik ieder jaar een Winstgevend Plan. Ieder jaar opnieuw keek ik naar mijn huidige situatie, mijn doelen, mijn dromen. Ik pastte, meette, rekende, schrapte en creërde. En daarna ging ik het doen. Jaar in jaar uit. Dit jaar komt mijn omzet boven de half miljoen uit. Heb ik een team van 7 mensen. Organiseer ik twee grote tweedaagse events per jaar. Kom ik op TV. En – daar ben je vast ook benieuwd naar – draai ik mooie winsten. Ik ben ondertussen hoofdkostwinner, en als het aan mijn man ligt, over een paar jaar de enige kostwinner 😉 Ik betaal de ski-vakantie van mijn winstuitkering en ik investeer jaarlijks 20.000 euro in mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Winst is geen toeval. Winst moet je plannen.

Ben jij er ook klaar voor om je winst te plannen? Kom dan op 7 & 8 november aanstaande je Winstgevende Plan maken. Dit wordt een geweldige tweedaagse. Die je vele tienduizenden euro’s kan opbrengen, binnen een jaar! De investering is maar € 997,- excl. btw en alleen nog  tot en met maandag 30 september geldt de early bird van € 597,- excl. btw. 

GARANTIE
Ik ben er zo vol van overtuigd dat deze training waanzinnig waardevol is, dat we een tevredenheidsgarantie hebben! Levert de training je niks op? Dan krijg je je geld (na aftrek van de gemaakt kosten voor locatie en administratie) terug.

A goal without a plan is just a wish
– Antoine de Saint-Exupéry

Lees hier testimonials en het programma


Heb je nog vragen?

Mail ons gerust op team@healthyfinance.nl en we helpen je verder!

Vond je dit artikel waardevol?
Wil je het dan delen op Facebook, Twitter of LinkedIn via onderstaande sharebuttons? Mijn dank (en dat van de lezer) is groot!

 

Met winstgevende groet en heel graag tot 7 & 8 november!

Femke Hogema

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.