Prinsjesdag 2017 – Wat betekent het voor jou als ondernemer?

Prinsjesdag 2017 – Wat betekent het voor jou als ondernemer?

Om maar met de deur in huis te vallen: Niet veel.
Waar er de afgelopen jaren echt wel wijzigingen waren in regels, fiscale voordelen en tarieven, heeft Prinsjesdag 2017 dankzij het demissionaire kabinet maar weinig impact.

De voorstellen die op Prinsjesdag gepresenteerd worden, zijn overigens niet definitief. Ze moeten nog door de Tweede en Eerste Kamer heen en een nieuw Kabinet kan ook nog met andere voorstellen komen.

De echte ontwikkelingen, waar door sommigen al jaren op wordt gewacht, zoals de vereenvoudiging van het belastingstelsel, daar mag het nieuwe kabinet zich over buigen.

Wat verandert er allemaal NIET dit jaar?

  • De ondernemersvoordelen zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB winstvrijstelling blijven behouden. Er wordt al jaren gesproken dat ZZP’ers te weinig belasting betalen en dat de diverse ondernemersvoordelen geschrapt zouden moeten worden. Maar daar is vooralsnog in ieder geval geen sprake van.
  • De belastingtarieven en schijven blijven op minieme aanpassingen na eigenlijk hetzelfde.
  • De diverse heffingskortingen zoals de arbeidskorting en de algemene heffingskorting veranderen bijna niet.

Wat verandert er dan wel?

  • Er komt geld beschikbaar om de cyberveiligheid te vergroten. 26 miljoen maar liefst. 2,5 Miljoen daarvan wordt bestemd voor het Digital Trust Centre. Dit centrum helpt ondernemers hun eigen cyberveiligheid te vergroten.
  • Ondernemerschap wordt bevorderd. Ondernemerschap is belangrijk voor de economie. De verwachting is dat de Nederlandse economie met ruim 3% groeit.
  • Ook wordt er 2,5 miljard euro beschikbaar gemaakt voor innovatieve investeringen binnen het mkb, voor startups en scaleups. Er komt een overheidskosten voor financiering: Invest-NL.

Welke actie neem jij?

Of de tarieven en regels nu wijzigen of niet, wat voor jou als ondernemer essentieel is, zijn twee dingen. Twee vragen die je met een volmondig ‘ja’ moet kunnen beantwoorden:

  1. Snap jij globaal hoe de fiscale regels in elkaar steken? Kun jij je boekhouder of accountant de juiste vragen stellen? Kun jij voorkomen dat je de sjaak bent als hij eens wat over het hoofd ziet of en fout maakt? (En geloof me: Dat overkomt de beste boekhouder of accountant!)
  2. Weet jij bij benadering hoeveel inkomstenbelasting je moet betalen over het huidige jaar? En belangrijker: Heb je het gereserveerd? Het bedrag apart gezet op een aparte rekening? Zodat je straks, als de blauwe envelop op de deurmat valt niet voor verrassingen komt te staan?

Zeg eens eerlijk kun jij op bovenstaande vragen volmondig ‘JA’ beantwoorden?

Als dat niet het geval is, vul dan hieronder je naam en email adres in en ik bied je binnenkort als eerste een tooltje aan waarmee je beide doelen bereikt: Snappen hoe het spel van de knikkers werkt, en globaal uitrekenen hoeveel belasting jij over 2017 verschuldigd bent.

Ja, ik wil graag fiscaal wijzer worden en altijd voldoende geld opzijzetten om de belastingaanslag te kunnen betalen.

Naam

E-mailadres

 

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder, dan reageer ik altijd.

Vond je dit artikel waardevol?

Dan vind ik het super als je het wilt delen via de onderstaande sharebuttons!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.