Tip: Stel je BTW afdracht uit!

Het derde kwartaal is bijna ten einde. Dat betekent waarschijnlijk dat je eind volgende maand weer BTW moet afdragen.

Deze keer geen uitgebreid artikel – maar een eenvoudige tip om je BTW afdracht uit te stellen:

TIP Om je BTW afdracht uit te stellen:

Als je nog facturen gaat versturen over september, dateer de factuur dan op 1 oktober, en niet op 29 of 30 september. De maand waarin je BTW moet afdragen is afhankelijk van de factuurdatum. De BTW over facturen met factuurdatum 1 oktober hoef je pas eind januari 2011 af te dragen. Dateer je de factuur op 30 september, dan moet je de BTW al op 31 oktober 2010 afdragen. Dit geldt voor alle ondernemers die per kwartaal BTW aangifte moeten doen. Ieder kwartaal aan het eind van het kwartaal (december, maart, juni en september) kun je door slim te factureren geld verdienen!

Mag dit zomaar?

Ja hoor, dit is prima. De belastingdienst stelt wel een termijn waarbinnen de factuur moet zijn verstuurd: je moet een factuur uitreiken vóór de vijftiende dag na de maand waarin je het product hebt verkocht of de dienst hebt verricht. Een opdracht die je in september hebt uitgevoerd, moet je dus uiterlijk 15 oktober factureren.

Meer tips

Veel meer tips staan er in het boek: Financiën voor ZZP’ers Weten wat Telt! Koop het boek in de boekhandel of bestel het online.

1 antwoord
 1. Ryanne Hofman
  Ryanne Hofman zegt:

  Beste Femke,
  dank voor je duidelijke artikel, ook al is het een tijdje geleden. Ik was op zoek naar informatie over de uiterlijke termijn waarop je een factuur moet versturen. Ik werk namelijk het hele jaar door voor een aantal opdrachtgevers. Ik zit erover te denken om per kwartaal of per half jaar te gaan factureren, scheelt een hoop administratietijd. Is dit toegestaan? Bijvoorbeeld eind december de factuur versturen over het vierde kwartaal.
  met vriendelijke groet,
  Ryanne Hofman

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.