Zó maak je cijfers leuk! (neem je partner mee uit eten)

Vaak geloven mensen niet dat cijfers écht leuk kunnen zijn. Dus toen ik vandaag met heel veel plezier werkte aan mijn cijfers (ik had er echt lol in), dacht ik, ik deel mijn plezier in cijfers met je. Zo op de valreep van het weekend 🙂

Dit is bijvoorbeeld een manier om cijfers leuk te maken:

Ik neem vanavond mijn echtgenoot heel sjiek mee uit eten (bij De Saffraan in Amersfoort). Het is een etentje van de zaak. Tijdens het diner presenteer ik de cijfers van Healthy Finance. Mijn echtgenoot grapte gisteren dat hij er wel een ‘Flashy Boekje’ bij verwachte, en je ziet, ik ben de beroerdste niet 😉

Mag dit zomaar, vraag je je af? Zeker mag dit. Dit voer ik op als representatiekosten. Dat betekent dat de kosten van dit diner voor 73,5% aftrekbaar zijn (niet 100%, want de fiscus is van mening dat ik privé ook meegeniet). De btw is niet aftrekbaar (Je voert het bedrag incl. btw op als kosten, en daarvan is uiteindelijk 73,5% aftrekbaar.)
Wanneer ik wekelijks mijn echtgenoot mee uit eten neem op de zaak, dan wordt het twijfelachtig. Maar een jaarlijks diner met als doel de cijfers te presenteren, dat is heel goed uit te leggen!

Fijn weekend!

Hartelijke groet,

Femke Hogema

Ps – op welke manier maak jij cijfers leuk? Wil je het hier delen?

2 antwoorden
  1. Maartje
    Maartje zegt:

    Wat een goed idee om je cijfers tijdens een etentje te bespreken. Ik bespreek ze ook met mijn partner (net weer gedaan om te bepalen of hij ja kon zeggen tegen een nieuwe, leuke, maar minder goed betaalde baan, wat fijn dat ik mijn begroting die ik met behulp van jouw lessen had opgesteld, kon gebruiken!), maar vaak even snel tussen neus en lippen door. Heel onbevredigend! Dus ik heb je mail doorgestuurd met het voorstel om het volgende keer ook zo aan te pakken!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.