De hoofdredacteur van RTL plaatste mijn item in het Journaal!

De hoofdredacteur van RTL plaatste mijn item in het Journaal!

2 Weken geleden kreeg ik een telefoontje van een reporter van RTL. Ze vroeg of ik in de gelegenheid was naar de studio te komen voor opnames. Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar als de TV mij belt zeg ik altijd ja 😉

3 Dagen later reisde ik af naar Hilversum. We zouden 4 items maken over Profit First. Ann-Lynn, de reporter, vertelde me het volgende: ‘Je hebt echt een belangrijk onderwerp te pakken met Profit First Femke’, zei ze. ‘Er komen steeds meer ondernemers en iedereen is zich tegenwoordig bewust van het belang van financiën. Het feit dat ondernemers veel te weinig pensioen opbouwen is bijna wekelijks in het nieuws.

Het feit dat het grootste deel van de ondernemers geen AOV opbouwt komt maandelijks terug. Ook de discussie over de wet DGA en de aftrekposten blijven terugkerende onderwerpen. ‘En’, zei ze, ‘met Profit First doe jij iets wat niemand anders tot nu toe is gelukt. Je helpt ondernemers echt om hun financiën te managen. Real-time. Zonder dat ze moeilijke dingen moeten leren. Daar willen wij graag 4 items over maken!’

Je snapt dat ik het alleen maar helemaal met haar eens kon zijn 😉 Toen ik vervolgens bij de make-up zat, had de visagiste de kwast nog niet op mijn gezicht gezet en ze had al gevraagd: ‘Wil je me dat uitleggen? Hoe het zit met Profit First? Zou dat ook wat voor mij zijn?’ En toen ze 30 minuten later klaar was met de make-up besloot ze dat dat inderdaad wat voor haar zou zijn 😉

Na een paar uur stonden de filmpjes er op. ‘De eerste komt donderdag in het nieuws, vertelde Ann-Lynn. De andere 3 stellen we via internet beschikbaar.’

‘Hoe cool is dat’, dacht ik! ‘Ik kom gewoon in het RTLZ nieuws’.

En een paar dagen later werd het alleen maar gaver: Ann-Lynn liet me weten dat de eind-redacteur erg onder de indruk was van de items. Hij besloot daarom ook de volgende dag een item in het nieuws op te nemen!

Waarom vertel ik je dit? Nou, behalve dat ik heel trots ben 🙂 ook omdat ik me realiseer dat financiën, en vooral het ‘managen ervan’ ‘hot’ aan het worden zijn. Daar waar de TV voorheen vooral kon scoren met items over marketing en persoonlijke ontwikkeling, kunnen ze nu ook scoren met financiën. En daar word ik oprecht heel blij van!

Wordt het voor jou ook tijd dat je je financiën gaat managen?
Dan heb ik echt een mega goed aanbod voor jou (waar Profit First ook een zeer belangrijke rol in heeft!).

Klik op de groene button, laat je gegevens achter en ik vertel je er donderdag a.s. meer over!

Heb je een vraag?
Stel je vraag dan hieronder. Dan beantwoord ik hem altijd!

Vond je dit artikel waardevol?
Wil je het dan delen op Facebook, Twitter of LinkedIn via onderstaande sharebuttons? Mijn dank (en dat van de lezer) is groot!

6 antwoorden
 1. Mr FOB
  Mr FOB zegt:

  Leuk! Ik merk ook dat financiën hot zijn. Nadat ik een paar weken geleden in de Volkskrant verscheen werk ik vandaag door de Humo geïnterviewd.
  Geniet ervan!

  Beantwoorden
 2. Willem de Vos
  Willem de Vos zegt:

  Hallo Femke,
  Ik heb je uitzending gezien, het zag er goed uit .
  Bij 7×24 hebben we twee overzichten zoals liquiditeits prognose en resultaatbestemming (een overzicht van waar je het resultaat aan besteed hebt) wat volgens goed aansluit op jouw onderwerp Profit First .

  Beantwoorden
   • Willem de Vos
    Willem de Vos zegt:

    Hallo Femke,
    De liquiditeitsprognose van 7×24 is geen begroting maar een prognose van het eindsaldo van de financiële rekeningen zoals de kas en de bankrekeningen gebaseerd op de actuele cijfers van de voorgaande maandelijkse periodes .

    Beantwoorden
    • Femke Hogema
     Femke Hogema zegt:

     Hoi Willem,
     Ja dat is helder. Maar wat mij zo super enthousiast maakt over Profit First is dat je geen externe overzichten hoeft te bekijken en analyzeren. Je hoeft alleen naar je bankrekening te kijken, en daar kijken ondernemers altijd naar! Je bankrekeningen geven je alle informatie die je nodig hebt. En dat is echt uniek!
     Groet Femke

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.