Smalltalk is belangrijk, zei mijn manager tegen me

Smalltalk is belangrijk, zei mijn manager tegen me

Femke’, zei Frank, mijn HR manager in 1999, tegen me, ‘We zijn heel blij met je werk. Maar we willen je ook af en toe zien. Het is belangrijk dat je iedere dag een paar keer je kantoor uit komt om met collega’s te praten.’
Hij was er bij gaan zitten. Dit was een echt ‘gesprek’. Niet een snelle opmerking in de wandelgangen.Ik weet echt niet meer of ik hem verbijsterd of vol afgrijzen aan keek, maar ik weet wel dat ik dacht: ‘Echt? Wil je dat ik mijn tijd ga verdoen met smalltalk?’


Hij had vast gelijk. Smalltalk is ongetwijfeld belangrijk in de corporate wereld. Maar mensen kinderen, wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef. Ik ben niet goed in smalltalk. Als je mij kent van een lezing, van radio of tv, zul je waarschijnlijk beamen dat ik goed kan praten en dat ik makkelijk contact maak. Maar ik wil het heel vaak niet. Ik geniet er intens van om in mijn eentje op kantoor te zitten en na te denken, te schrijven, te creëeren.

Dit ook echt niet te hoeven, is voor mij vrijheid.
Mijn kantoorgenoten op de Ruimtesonde moeten het doen met een Femke die in het voorbijgaan ‘goedemorgen’ en ‘goedemiddag’ roept. Zelden stop ik even om te kletsen. Ik heb er geen behoefte aan. De eerste maandag na de vakantie en als er iemand jarig is, dan klets ik (even) mee 😉
Ik weet nog goed dat ik 5 jaar geleden een nieuwe VA aannam. Ze was goed. Maar ik belde haar 10 minuten nadat ik haar had aangenomen op om weer afscheid te nemen. Ik realiseerde me – ze praatte teveel. Dit ging hem niet worden. De volledige vrije keuze hebben in wie mijn collega’s zijn – dat is vrijheid.

Een andere, grote, vrijheid die ik koester is de vrijheid om te werken op mijn eigen tijden. Als mijn kinderen een uitvoering hebben op school, ben ik er. Ook als dat om 14:00 uur ’s middags is. Als ik om 10:00 uur wil sporten, ga ik om 10:00 uur sporten. Als ik nieuwe schoenen nodig heb, ga ik naar de stad. Ook al is het dinsdagochtend.

Vrijheid is één van de belangrijkste redenen voor mensen om ondernemer te worden. Vrijheid in tijd, vrijheid in werk, vrijheid in geld.
Maar vrijheid komt niet vanzelf. Vrijheid betekent niet dat je alleen nog maar doet wat je leuk vindt. Sterker nog, in mijn optiek is de overtuiging ‘Als ik doe waar ik goed in ben, dan komt alles goed’ een bron van veel ellende. Want zo werkt het niet. Vrijheid is een resultaat van hard, gedisciplineerd werk.

Through discipline comes freedom
– Aristoteles

Ondernemers die hun bedrijf in 4 uur per week kunnen runnen (terwijl ze de andere 36 uur windsurfen met hun matties); kunnen dat omdat ze jarenlang keihard hebben gewerkt aan het juiste product, de juiste doelgroep hebben geïdentificeerd en de juiste marketingfunnel hebben ingericht. Omdat ze een plan hebben waarin exact staat hoe ze hun doelen gaan behalen. En omdat ze een team hebben die achter de schermen heel veel van het werk doet.

Ondernemers die passief inkomen genereren, kunnen dat omdat ze … (copy paste bovenstaande)

Ondernemers die alleen nog maar doen wat ze leuk vinden, kunnen dat omdat ze … (copy paste bovenstaande)

Welke vrijheid koester jij? En wat ben je bereid te doen om die vrijheid te creëeren?

Ben jij er klaar voor om:
1. Een goed, winstgevend plan te maken?
2. Een helder en uitvoerbaar marketingplan te maken?
3. Een concreet en praktisch actieplan te maken waarin EXACT staat welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken?

Top! Dan help ik je heel graag op weg. Reserveer nu 7 & 8 november in je agenda. Tijdens deze tweedaagse training ga ik met jou aan de slag om bovenstaande 3 stappen te nemen. Je gaat super praktisch aan de slag om van jouw dromen en doelen een concreet plan te maken, waarin staat hoeveel je gaat verdienen met je plannen. Vervolgens breng je jouw marketingfunnel in kaart en weet je op welke wijze je jouw diensten en producten in de markt gaat zetten. Tot slot maak je een actieplan. Op vrijdagmiddag 8 november weet jij precies wat je in 2020 van dag tot dag te doen staat om jouw plannen te realiseren.

Succes is geen toeval. Succes creëer je door hebben van een goed plan wat je stap voor stap uitvoert.

Ben jij er klaar voor om je eigen succes te creëren?

Ja ik kom op 7 en 8 november naar Winstgevende Plannen!

Wacht niet te lang met het reserveren van je stoel – in de presale zijn de helft van de beschikbare tickets al verkocht.
De early bird prijs ad. € 597,- excl. btw geldt tot en met maandag 30 september! Daarna gaat de prijs omhoog.


Heb je nog vragen?
Mail ons gerust op team@profitfirst.nl en we helpen je verder!

Vond je dit artikel waardevol?
Wil je het dan delen op Facebook, Twitter of LinkedIn via onderstaande sharebuttons? Mijn dank (en dat van de lezer) is groot!

 

Met winstgevende groet en heel graag tot 7 & 8 november!

Femke Hogema

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.