10 Praktische BelastingTips om te zorgen dat de aangifte inkomstenbelasting 2017 je geen hoofdpijn bezorgt!

Bereken zelf in 10 minuten hoeveel inkomstenbelasting je over 2017 moet betalen!

Goed van je dat je na de titel van dit artikel besloot toch verder te lezen! En dat meen ik oprecht. Want dit is niet echt een leuke vraag. Deze vraag nodigt uit om snel weg te klikken en facebook (of een andere bron van afleiding) te openen… Belastingen veroorzaken nu eenmaal veel stress bij mensen. En dan vooral als je moet betalen, en je hebt geen idee hoeveel…

Eerlijk is eerlijk, ook ik heb slapeloze nachten gehad. Erger nog, ik heb meerdere keren geprobeerd midden in de nacht, in bed, zonder boekhouding of rekenmachine in de buurt, uit te rekenen hoeveel belasting ik moest betalen. Had ik na 30 minuten piekeren soort van een bedrag in mijn hoofd, dan probeerde ik vervolgens na te gaan hoeveel geld ik nog van klanten tegoed had, welke rekeningen ik nog moest betalen en hoeveel geld ik op mijn privé rekening had staan voor noodgevallen. Ik hoop dat je je de zinloosheid hiervan kunt inbeelden. Dit soort dingen kun je beter gewoon tijdens werktijd achter de computer doen, waar de feiten voorhanden zijn… Maar ja, dan was ik bezig met leuke dingen voor klanten. Dus dan negeerde ik gewoon nog een tijdje het keiharde feit dat ik winst had gemaakt en dús belasting zou moeten betalen….

Ik praat met nadruk over de verleden tijd. Want – dit gebeurt mij al een tijdje niet meer. Ik heb namelijk twee wezenlijke dingen voor elkaar:

1. Ik weet vrij nauwkeurig hoeveel inkomstenbelasting ik over 2017 moet betalen.

2. Ik heb dat geld gereserveerd. Het staat ergens op een aparte rekening waar ik niet aan kom.

Klinkt dat heerlijk of klinkt dat heerlijk?
Ik durf zelfs bijna zo ver te gaan door te zeggen dat belasting betalen leuk wordt. Ongeveer 3 keer per jaar reken ik namelijk zelf, aan de hand van een supersimpel rekenmodel (daarover verderop meer), uit hoeveel inkomstenbelasting ik moet betalen. Dan schrik ik soms oprecht. “ZOVEEL?” denk ik dan. Snel log ik dan in op mijn ‘geen verleiding bank’. De bank die ik niet gebruik voor dagelijkse bankzaken, de bank waar geld staat waar ik niet aan kom. En dan adem ik altijd zeer opgelucht weer uit. Omdat ik zie dat ik het geld gewoon HEB! Het STAAT ER GEWOON!

Stel je eens voor dat dit voor jou ook geldt. Dat je nooit meer wakker ligt van de vraag of je voldoende belasting hebt gereserveerd.

Dat je altijd voldoende geld reserveert om de aanslag te betalen als hij komt. Hoe heerlijk is dat?
Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat dit vraagstuk niet opgelost wordt door het simpele feit dat je een boekhouder hebt. Ik ken helaas maar weinig boekhouders die hun klanten begeleiden om genoeg geld opzij te zetten voor de belastingaanslag. Natuurlijk, je boekhouder (of accountant) is degene die aan het einde van de rit op de euro nauwkeurig voor je uitrekent hoeveel belasting je moet betalen, maar dan is het te laat. Dan heb je al aardig wat piekermomentjes achter de rug.

Gelukkig is dit vraagstuk enorm eenvoudig op te lossen!
Ik heb namelijk een korte training incl. heel eenvoudig rekenmodel voor je gemaakt waarmee jij ZELF uitrekenent hoeveel inkomstenbelasting je over 2017 moet betalen.
NU AL! Je kunt vandaag al weten hoe je er voor staat! Je kunt vandaag al weten hoeveel geld je tot en met vandaag verschuldigd bent. Dat kan best confronterend zijn, maar, vergeet niet: Als je het vandaag weet, dan heb je nog minimaal 6 maanden om het geld bij elkaar te sparen! Dat is echt 1.000 keer beter dan dat je over 6 maanden ontdekt hoeveel geld je 14 dagen later moet hebben…

Klinkt het te goed om waar te zijn? Nou, ik moet je eerlijk zeggen, het rekenmodel gebruiken is echt super eenvoudig. Het maken daarentegen was een behoorlijke klus! Ik heb een rekenmodel voor je gemaakt waar alle percentages, tarieven, aftrekposten heffingskortingen van 2017 in zitten. Jij zet daar de (geschatte) omzet en de kosten van 2017 in, je zet wat vinkjes (inzake aftrekposten), je vult een aantal specifieke gegevens in (bijv. inzake de auto op de zaak, de arbeidsongeschiktheidsverzekering etc.) en je ziet in één oogopslag hoeveel inkomstenbelasting en inkomenafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet jij moet betalen!

In een video van ongeveer 20 minuten leg ik je in grote lijnen uit hoe in Nederland de inkomenstenbelasting wordt berekend.
Zodat je eindelijk door de bomen het bos ziet!

Wil je dit ook? Het inzicht, de rust, en ook: Gewoon een concreet een bedrag?
Aarzel dan niet langer en bestel snel de online training IB voor ZZP in 10 minuten!

De investering is geen honderden euro’s, zelfs geen honderd euro! De investering is maar een paar tientjes! Voor slechts € 49,95 excl. btw krijg jij:

  • Een super heldere video waarin ik stap voor stap uitleg hoe in Nederland de inkomstenbelasting wordt berekend. Zodat je eindelijk snapt hoe het zit.
  • Een rekenmodel waarmee je zelf in 10 minuten uitrekent hoeveel inkomstenbelasting jij over 2017 moet betalen.
  • In het rekenmodel staan alle aftrekposten, belastingpercentages, heffingskortingen etc. van 2017
  • Daarnaast is er ruimte voor specifieke zaken zoals: De auto op de zaak, premies voor de oude dag, spaargeld, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en meer!

Heb je vragen?
Stel ze dan hieronder, dan reageer ik altijd.

Vond je dit artikel waardevol?
Dan vind ik het super als je het wilt delen via de onderstaande sharebuttons!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.