Ondernemers die dit doen, gaan significant meer verdienen! (met concreet stappenplan!)

Ondernemers die dit doen, gaan significant meer verdienen! (met concreet stappenplan!)

In dit artikel deel ik 5 super concrete stappen met je waarmee je meer gaat verdienen.

Stap 1: Maak een plan!

Het maken van plannen stuit bij veel ondernemers nog steeds op weerstand. Ondernemers hebben het gevoel dat een plan hun vrijheid beperkt. Of dat een plan iets is wat je maakt voor de KVK -als je toestemming wilt om te starten. Of dat een plan zinloos is, omdat je niet weet wat de toekomst brengt.

De waarheid is: Er komt een moment in jouw onderneming dat het níet hebben van een plan je belemmert om werkelijk succesvol te zijn. – Tweet this

Als je bedrijf niet zo hard groeit als je zou willen, als het niet lukt je doelen te behalen, als je té hard moet werken of als er onder aan de streep gewoonweg niet genoeg over blijft, dan is de kans groot dat je verzuimd hebt om je eigen succes te creëren.

Wanneer je werkt zonder plan (en de meeste ondernemers doen dat), dan laat je je leiden door de waan van de dag. Dan spring je van kans naar kans – en dan pak je de kansen die op je afkomen in plaats van de kansen die je zelf creëert. Wanneer je werkt zonder plan, dan is winst hopelijk iets wat over blijft aan het eind van de rit. En dan loop je de kans dat iedereen aan je verdient (leveranciers, klanten, de belastingdienst) – behalve jijzelf!

Een goed plan maak je niet als er om de haverklap een mailtje binnenkomt of een Facebookbericht voor afleiding zorgt. Een goed plan vereist aandacht. Wil je dit goed aanpakken? Pak dan NU je agenda erbij en blokkeer 16 november in je agenda. Dat is een fantastische dag om jouw plan te maken. Dat kan samen met mij, maar als dat niet past, plan dan een dag met jezelf!

Stap 2: Verbind je met je Waarom

Voordat je begint met het concreet maken van je plannen is het essentieel dat je verbinding maakt met je Waarom. Zonder die verbinding zijn je plannen niet meer dan lege activiteiten. Een heldere visie en missie is wat jou en je product aantrekkelijk maakt. Het hebben van een heldere missie en visie is ook een vereiste (en super handig hulpmiddel) om keuzes te maken. Waar zeg je ‘ja’ en waar zeg je ‘nee’ tegen? Het antwoord op die vraag komt voort uit je waarom.

Stap 3: Breng je producten in kaart

Wat ga je in 2018 in de markt zetten en verkopen? Waarschijnlijk zit er al heel veel in je hoofd. Maar je plannen in je hoofd hebben is niet genoeg. Het opschrijven van je plannen (en dan het liefste op een leuke, praktische en toegankelijke manier) is de crux.

Pas als je je plannen opschrijft, dan ga je gevoel krijgen voor de (on)haalbaarheid. Hoe vaak ik niet pas tijdens het opschrijven van mijn plannen ontdekte dat ik echt 10 man (vrouw) personeel minstens nodig zou hebben voor de uitvoering ervan… Of dat ik met deze plannen echt nooit meer op vakantie zou kunnen… Of dat mijn klanten verward zouden raken door het aanbod. Het zichtbaar maken van de plannen is waardevoller dan je nu voor mogelijk houdt.

Stap 4: Vertaal je plannen in euro’s

Dan komt het geld. De omzet. De winst. Want laten we wel zijn, als je met je plannen niks verdient, dan heb je geen bedrijf. Verdien je niet genoeg, dan heb je een stressvol bedrijf. En bijna nog erger dan niet genoeg verdienen, is pas achteraf concluderen dat je met je plannen gewoon nooit genoeg had kúnnen verdienen. Van tevoren nadenken over of je met je plannen genoeg winst kunt maken is gewoonweg een must.

Als het op papier niet haalbaar is, is het in werkelijkheid al helemaal niet haalbaar! – Tweet this

Stap 5: Gebruik je plan om IEDERE dag de JUISTE dingen te doen!

Als je plan staat, dan heb je een document (op 1 A-3) wat je stuur is voor alles wat je vanaf nu gaat doen! Je plan vertelt je precies wat je nú moet doen om volgend kwartaal je training vol te krijgen. Je plan vertelt je ook waarom je gerust néé kunt (of eigenlijk móet) zeggen tegen die uitnodiging voor een leuke lunchdate. Je plan zorgt dat je op maandagochtend gewoon lekker en vooral super productief aan de slag gaat, in plaats van eerst een uurtje te Facebooken… Je Winstgevende Plan! is niet voor niets een Winstgevend Plan! het helpt je dag in dag uit om winst te maken!

Samen met mij doen?

Wil je je Winstgevende Plan! samen met mij en gelijkgestemde ondernemers maken? Kom dan naar Winstgevende Plannen! Mijn meest populaire, meest praktische en leukste training! Al meer dan 500 mensen bezochten Winstgevende Plannen! de afgelopen 3 jaar. En de resultaten die mensen na deze training behaalden zijn gigantisch!

Al 500 ondernemers boekten resultaat op Winstgevende Plannen!

Hoe concreet kun je het krijgen, dacht ik. Ik weet nu waar ik sta, waar ik heen wil met mijn bedrijf en wat ik aan resultaat kan verwachten.

Ellen Blok – Tekstnomade

Het was mijn grote droom helemaal voor mijzelf te beginnen en mijn baan op te zeggen. Met jouw hulp maakte ik mijn droom concreet. Ik maakte een winstgevend plan én begon het nog leuk te vinden ook.

Yousra Jaddour – Ninja moeder

Doordat ik nu weet aan welke knoppen ik moet draaien, heb ik mijn omzet (voor een groot deel) zelf in de hand! Dat voelt ontzettend goed. Voor mij één van de weinige events waar je echt praktisch aan de slag gaat en met een kant en klaar plan thuiskomt.

Masja Slootweg – SocialMet

Geïnteresseerd?
Kijk snel op WinstgevendePlannen.nl voor meer informatie en je ticket!

Nu Early Bird! Ipv 497 excl. btw bedraagt de investering voor deze dag slechts 247,- excl. btw!

 

Heb je een vraag?
Stel je vraag dan hieronder. Dan beantwoord ik hem altijd!

Vond je dit artikel waardevol?
Wil je het dan delen op Facebook, Twitter of LinkedIn via onderstaande sharebuttons?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.