Ik sportte dagelijks en kwam 2 kilo aan - de kracht van gedachten

Ik sportte dagelijks en kwam 2 kilo aan – de kracht van gedachten

Wij waren deze zomer op het Franse eiland Ile D’oleron. Een heerlijk eiland. Vanaf de camping liep je zo naar zee. De ochtenden waren voor mij. Dan dronk ik in alle rust koffie, schreef ik aan mijn boek Winstgevende Plannen en sportte ik. Iedere dag. Soms gewoon bij de tent, maar regelmatig liep ik ook naar zee. En nam ik na mijn work-out een duik. Dat zag er zo uit:

Ik heb gedurende 4 weken iedere dag 10 minuten gesport. 10 minuten is misschien niet super veel, maar door de regelmaat ging mijn conditie in ieder geval niet achteruit!
En toch bleek na twee weken kamperen dat ik 2 kilo was aangekomen. Alhoewel dit een persoonlijk verhaal is, trek ik het even los van mijzelf* 😉 Het is namelijk interessant om te kijken wat de feiten doen met je gedachten, wat je gedachten doen met je emoties en welk effect je emoties vervolgens hebben op je gedrag.

Ik doe wat suggesties:

* Als je het echt wilt weten: Mijn gedachte was ‘Als over 2 weken het normale leven weer begint, gaan die kilo’s er vanzelf af.’ Ik bleef sporten en chips eten. Het normale leven is vorige week begonnen. Als het goed is ben ik binnenkort weer 2 kilo lichter 😉

Waarom deel ik dit met je?
Omdat je gedachten, je overtuigingen; je mindset dus, allesbepalend zijn voor jouw succes als ondernemer. Laat me dit toelichten:

–> je mindset beïnvloedt je gedrag
–> je gedrag bepaalt de resultaten die je behaalt
–> je mindset kun je managen
Conclusie: Jij creëert je eigen succes

Een paar voorbeelden uit de praktijk van de ondernemer:

Als je prospect niet reageert op je offerte en je denkt dat hij hem nog niet heeft gelezen, bel je hem even op. Denk je daarintegen dat je prospect je offerte volstrekt belachelijk vond, dan verstop je je onder de dekens en hoop je hem nooit meer tegen te komen.

Als je gelooft dat jouw product het leven van je klant in alle opzichten verbetert, voer je een totaal ander verkoopgesprek dan wanneer je gelooft dat je product te duur is.

Als je denkt dat september een goede maand is om te verkopen, besteed je extra tijd aan je marketing en zul je meer omzet draaien dan wanneer je in september niks doet omdat je gelooft dat september veruit de slechtste maand is.

In november ga ik graag 2 dagen met je aan de slag om jouw Winstgevende Plan te maken. Winstgevende Plannen gaat niet alleen over het maken van een uitvoerbaar plan waarmee je geld verdient, het gaat ook over het scheppen van de juiste voorwaarden om dat te doen. Het gaat óók over het managen van je mindset. Twee dagen lang zal ik je uitdagen om je eigen mindset te managen. Om een beter en gelukkiger ondernemer te worden. En om je een extra zetje in de juiste richting te geven, organiseer ik op donderdagavond een vuurloop!

Over hete kolen lopen is iets wat al duizenden jaren gebeurd. Het is een krachtig ritueel om verandering te bewerkstelligen. De vuurloop op de donderdagavond van Winstgevende Plannen! zou zo maar eens de stap (stappen eigenlijk) kunnen zijn waardoor jij in 2020 jouw eigen succes gaat creëren.

In een voorbereidende oefening bepaal je je doel(en) en identificeer je je angsten en blokkades. Door je tijdens het lopen focussen op je doel, en niet op je angsten en blokkades, kun je ongeschonden het vuur over lopen.

Ik begeleid de vuurloop niet zelf. We doen dit onder begeleiding van Guus, die al eerder dit jaar voor mij en mijn klanten een vuurloop begeleidde.
Guus begeleidt al meer dan 20 jaar vuurlopen en hij doet dat met liefde en respect voor het vuur en de lopers. Guus gebruikt géén ’tjakka achtige technieken’; hij begeleidt je om puur en op eigen kracht jouw eigen vuur op te stoken en op die energie het vuur te trotseren. Ook als je op het laatste moment besluit níet over het vuur te lopen, is de vuurloop overigens een super krachtige en transformerende ervaring.

vuurloop winstgevende plannen

Vuurlopen is in mijn optiek iets wat ieder mens een keer moet kunnen ervaren. Omdat het je een kracht geeft waar je jaren, misschien wel je leven lang, op verder bouwt.

Gun jij jezelf deze kans? Kom dan naar Winstgevende Plannen.

Werk aan je Mindset.
Maak een Plan.
Kom in Actie.

Succes is geen toeval. Succes creëer je door hebben van een goed plan wat je stap voor stap uitvoert.

Ben jij er klaar voor om je eigen succes te creëren?

Ja ik kom op 7 en 8 november naar Winstgevende Plannen!

Wacht niet te lang met het reserveren van je stoel – in de presale zijn de helft van de beschikbare tickets al verkocht.
De early bird prijs geldt tot en met maandag 30 september! Daarna gaat de prijs omhoog.


Heb je nog vragen?
Mail ons gerust op team@profitfirst.nl en we helpen je verder!

Vond je dit artikel waardevol?
Wil je het dan delen op Facebook, Twitter of LinkedIn via onderstaande sharebuttons? Mijn dank (en dat van de lezer) is groot!

 

Met winstgevende groet en heel graag tot 7 & 8 november!

Femke Hogema

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.