Raap jij een 2 cent muntje op

Raap jij een 2 cent muntje op?

Zaterdag ging ik met mijn vriendin een hapje eten in de stad. Toen ik uit de auto stapte, zag ik een 2 cent muntje liggen. Zonder te aarzelen pakte ik het op en stopte ik het in mijn broekzak. Ik realiseerde me wel dat het oprapen van een 2 cent muntje allerminst vanzelfsprekend is. Veel mensen vinden het de moeite niet. Wat kun je tenslotte nog met twee cent tegenwoordig? De reden dat ik het oppakte, is dat ik vorig jaar op een seminar was over geld en dat ik daar een belangrijke les leerde:

‘Wanneer je niet de moeite kunt nemen om 2 cent op te rapen, verwacht dan niet dat de grote bedragen als vanzelf naar je toe vloeien.’
– 
Tweet this

Geld verdienen en geld behouden is geen mazzel, leerde ik. Het is niet iets wat als vanzelf volgt op ‘de juiste dingen doen’ of iets wat aan ‘sommigen’ is voorbehouden. Het is een vaardigheid die je moet leren, net zoals je moet leren fietsen en schaatsen. Vandaag las ik in Tony Robbins Money Master the Game. Tony zegt daarin het volgende:

image-20-09-16-at-21-02

Vertaald: ‘Op het moment dat je je gaat focussen op manieren om meer te sparen, meer te verdienen, kosten en belastingen te verminderen, dan zal je verbaasd zijn over de mogelijkheden die je ontdekt.

En als ik er goed over nadenk, dan is het precies dít, wat het belangrijkste effect is van mijn programma Onderneem Financieel Succesvol. Door óók aandacht te hebben voor je financiën (naast aandacht voor klanten, kwaliteit en strategie), merk je dat je financieel beter in je vel komt te zitten. Wat je aandacht geeft groeit: Geef je de financiën van je bedrijf aandacht; dan bouw je aan een Financieel Gezond Bedrijf. Wat dat je oplevert? Rust in je hoofd, rust in je bedrijf, ruimte om te dromen, méér omzet, minder kosten, meer winst. Ruimte om te investeren in jezelf en in je bedrijf. Is dát niet waar we allemaal naar verlangen? Dat je bedrijf zo succesvol is dat je er een behoorlijke boterham aan verdient, en dat je ook de ruimte hebt om te investeren en te innoveren? Dat je experts kunt inhuren om je dingen uit handen te nemen? Dat er voldoende geld is om leuke dingen te doen? Dát is succesvol ondernemerschap. En dat is iets wat je kunt leren. Ik geef je verderop in dit artikel alvast één superpraktische tip om NU te beginnen meer winst te maken.

Op 1 oktober start voor de 5e keer het 6-maanden programma ‘Onderneem Financieel Succesvol’. Ruim 70 ondernemers deden al mee aan het programma. En ze bereikten grootse resultaten. Wil jij in een persoonlijk gesprek met mij onderzoeken wat het programma jou en je bedrijf kan opleveren?

Meld je dan hier aan voor een persoonlijk gesprek met mij. Ik heb volgende week een aantal plekken beschikbaar. VOL = VOL.

Wil je weten wat het programma inhoudt en welke investering het van je vraagt?
De meeste informatie over het programma Onderneem Financieel Succesvol staat hier: http://financienvoorzzpers.nl/financiele-trainingen/ Je leest daar ook over de investering en je kunt je direct aanmelden.

MEGA BONUS:
Wellicht heb je het langs zien komen? Ik ben waanzinnig enthousiast over de Profit First Methode. Een methode waarmee je, (de term zegt het al) meer winst maakt. Afgelopen zomer behaalde ik mijn certificering als eerste Nederlandse Profit First Professional! Vanaf 2017 ga je er meer over horen, maar als trouwe lezer van mijn nieuwsbrief krijg je als bonus bij je aanmelding voor Onderneem Financieel Succesvol nu tijdelijk een waanzinnige extra. Je ontvangt namelijk een ticket voor het eerste Profit First seminar in Nederland (live!) waarin ik je de leukste, meest praktische en meest toegankelijke methode ga leren om je financiën te managen. Dit ticket ter waarde van € 497,- excl. btw krijg je GRATIS als je je uiterlijk 26 september aanmeldt voor Onderneem Financieel Succesvol!

Tip om NU meer winst te maken:
Iedereen, ook jij, kan NU geld besparen. We geven namelijk allemaal onnodig geld uit. Dat is niet zo gek. Je beslist op moment x dat je iets nodig hebt; een telefoonabonnent of verzekering bijvoorbeeld, en maanden of jaren later geef je datzelfde geld nog stééds uit. Terwijl de omstandigheden veranderd zijn. Met dit in mijn achterhoofd heb ik deze maand mijn tankpas opgezegd (ik maak dankzij een ander businessmodel de laatste jaren veel minder kilometers) en heb ik mijn ANWB-kaart omgezet naar een familiekaart. Het bleek dat mijn man en ik allebei (onnodig) een eigen kaart hadden. Ook ontdekte ik dat ik nog steeds papieren bankafschriften via de post ontving, en dat ik daar een paar euro per maand voor betaalde. Denk je nu: Waar gáát dit om? Dit gaat toch maar om een paar tientjes per maand? Denk dan nog eens terug aan die 2 cent. Het gaat namelijk náást de besparing van een paar tientjes per maand (overigens toch een paar honderd euro per jaar) ook om iets anders. Iets wezenlijks. Het gaat om nieuw gedrag. Ik leer om beter op geld te letten. Om aandacht te hebben voor geld. Om 2 cent te waarderen, zodat 2 miljoen ook makkerlijker mijn kant op komt.
Wat staat jou te doen? Loop in alle rust door je bedrijfskosten (privé is trouwens ook een goed idee) heen en vraag je bij iedere kostenpost af: Helpt dit mij om geld te verdienen? Is het antwoord ‘nee’, stel je dan de vraag: ‘doet het pijn als ik hier nú afscheid van neem?’, is het antwoord weer ‘nee’? Schrappen dan die hap! Ook als het maar om een paar euro gaat.

Deel je hieronder hoeveel geld je hebt bespaard? Dan motiveer je ons allemaal om ook geld te besparen!

Vond je dit een interessant artikel? Dan waardeer ik het als je het deelt via Twitter, Linkedin of Facebook via de onderstaande buttons!

Echt grote stappen zetten?

Wil je echt grote stappen zetten richting een Financieel Gezond Bedrijf? Meld je dan hier aan voor een persoonlijk gesprek met mij.
Ik heb volgende week iedere dag een aantal plekken beschikbaar om te overleggen of meedoen aan mijn programma voor jou een goede en winstgevende stap is. Je hoeft niet bang te zijn dat ik je ergens in “lul”. Ik wil alleen deelnemers waarvan ik weet dat ze de investering in het programma zonder probleem terug kunnen verdienen. 

 

3 antwoorden
 1. Anneke Lubbers
  Anneke Lubbers zegt:

  Wat een mooi artikel Femke. Ik was de laatste weken in gedachten al vaak bezig met kleinere en grotere bezuinigingen die ik echt eens moest doorvoeren in mijn bedrijf. Zo heb ik al jaren een hosted exchange server draaien waar ik eigenlijk niets meer mee doe, heb ik een ’te duur’ abonnement in mijn boekhoudpakket en zijn er nog enkele kleinere uitgaves waar ik maar eens vanaf moest.

  Al weken loop ik met de gedachte om dat eens te doen – en toe kwam je artikel vanochtend. Ik heb de koe direct bij de horens gevat en gedaan wat ik moest doen! En mijn totale besparing op jaarbasis is 500 euro. Niet veel, maar zeker leuk!

  Zoals wij in Drenthe dan zeggen: Wie het kleine niet eert is het grote niet ‘weert’ (waard).
  Ik heb de stap gezet en ben me weer bewust van waar mijn kosten zitten en dat de kosten die ik maak prima zijn. Enn….. niet onbelangrijk: ik zag er tegenop en nu ik het heb gedaan ben ik blij & ik weet ook dat de overige kosten die ik maak prima zijn.

  Dank je wel!

  Beantwoorden
 2. Maarten Ligthart
  Maarten Ligthart zegt:

  “Het geld ligt op straat, je hoeft het alleen op te rapen”, dat zei Micheal Pilarczyk tegen ons. Sinds een maand of twee rapen mijn partner en ik dus ook geld op.

  Twee weken geleden vond ik bij een kaartautomaat deze mee-reiskaart. Meteen voor de machine gehouden en wat bleek, hij was gewoon nog twee dagen te gebruiken. Dus de dag erna samen met Vanessa retourtje Amsterdam. Door dit kaartje gevonden te hebben, hebben we uiteindelijk €11,80 aan reiskosten bespaard 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.